top of page
pikes-legal-aktuality.jpg

Články

monsterDOWN.png
Vyhledat
  • Obrázek autoraNikola Szabó

Konference “Fórum BD 2019”

Stali jsme se hrdými partnery konference Fórum BD 2019, která se věnuje otázkám bytových družstev. Letos jsme zde měli i možnost představit naši platformu dodruzstva.cz a její fungování.


Konference Fórum BD 2019 se letos věnovala zejména efektivnímu řízení bytových družstev, hledání vhodných strategií rozvoje, konkurenceschopnost, nové příležitosti a změny v legislativě bydlení. Konala se v prestižním hotelu Don Giovanni v Praze a zčásti i v Poslanecké sněmovně a na Magistrátu hlavního města Prahy. Mezi přednášející patřila například ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, radní hlavního města Prahy Hana Marvanová a v neposlední řadě i má maličkost.


Celý program byl zahájen v úterý 19. 11. příspěvkem ministryně pro místní rozvoj, následovaly přednášky o strategickém řízení bytových družstev. Po obědě jsme se v rámci dvou přednášek věnovali příležitostem pro konkurenceschopnost. První den byl pak už zakončen slavnostním večerem a představením partnerů akce.


Dopolední program ve středu se nesl v duchu družstevní výstavby a jejího financování. Součástí tohoto boku přednášek bylo i mé představení platformy Dodružstva, a to zejména důvody jejího vzniku. Více o této platformě se můžete dočíst https://dodruzstva.cz/jak-to-funguje.


Druhý den se program přesunul do Poslanecké sněmovny a byl věnován kulatému stolu k právní úpravě bytových družstev. Před samotným ukončením konference byl podepsán společný dokument “Výzvy pro bytová družstva”.

bottom of page