top of page
pikes-legal-aktuality.jpg

Články

monsterDOWN.png
Vyhledat
  • Obrázek autoraNikola Szabó

Jak jsme se měli na WebTop100

Konference Web Top 100 je jednou z největších konferencí digitálního marketingu u nás. Letos se konal již 18. ročník v Národním domě na Vinohradech a my jsme měli tu čest se účastnit nejen jako hosté, ale náš kolega Jan Eisenreich se dokonce chopil jedné z přednášek.


Celý program konference byl rozdělen do dvou různých sálů, Majakovského sál jako velký sál a Raisův sál, menší a komornější. Zde probíhaly celý den zajímavé prezentace odborníků v daných oblastech, kdežto předsálí bylo uzpůsobeno hlavně networkingu. Hosté si zde měli možnost vybrat z mnoha druhůovoce, zákusků i chlebíčků, nebo si dát dobrou kávu. Celý program odstartoval v 9 hodin (ale mohli jsme přijít dříve na výbornou snídani) a byl rozdělen do několika bloků vždy po třech přednáškách.


Jako první jsme navštívili přednášku Zdeňka Kučery o používání cookies v budoucnosti. Toto relativně složité téma se mu podařilo srozumitelně podat. Hned druhou přednášku, Influenceři mezi paragrafy, měl právě náš kolega Jan Eisenreich. Velice vtipnou formou mluvil o tom, jaké jsou v současnosti právní aspekty influencer marketingu. První blok zakončila Andy Pavelcová s prezentací Kampaně bez rukaviček aneb co si vůči jiným značkám můžu dovolit. Na různých reklamních spotech nám ukázala, na co si dát pozor v rámci konkurenčního boje. Zajímavostí pro nás bylo i rozdílný pohled zahraničních trhů. To, co se na českém trhu řeší soudně, může být ve Spojených státech normální praxí.


Po přestávce na kávu a networking jsme se přesunuli z Raisova sálu do velkého Majakovského sálu, kde právě začínala přednáška Petra Cikána o technologiích pro e-mailing. Jak HUDYsportu vystřelily tržby o 210 % aneb bez brandu si kampaně neškrtnou nám představila, jak Marek Kelner využil stávajícího brandu HUDYsportu při tvorbě kampaní. Hovořil i Radek Kronika přímo z HUDYsportu a podělil se s námi o zajímavosti ze zákulisí HUDY.


Po obědě nás čekalo povídání o vstupu značky Gatorade, která byla v zahraničí již zavedeným lovebrandem, na český trh. S tímto úkolem se potýkala agentura 2FRESH, která nakonec vsadila na sílu influencer marketingu a sociálních sítí obecně. Příjemně osvěžující přednáškou se pro nás stala následující prezentace Martina Paukrta z Footshopu o tom, jak využívají aplikaci TikTok jako komunikační kanál.


V posledním programovém bloku jsme se věnovali vstupu na zahraniční trhy. Ján Kašelák mluvil o procesu expanze GLAMI do zahraničí, o jejich zkušenostech a o tom, na co si dát pozor. Podobné téma nás čekalo i na úplný závěr konference. Brašnářství Tlustý míří do zahraničí byla pro nás poslední přednáškou, v níž se mluvilo spíše o fuckupech, které se mohou stát, pokud míříte do zahraničí s českými produkty ruční výroby. Chtějí vůbec zákazníci na západě českou ruční výrobu nebo je to pro ně něco nekvalitního z východu?


Dozvěděli jsme se mnoho nových informací ze všech hlavních oblastí digitálního marketingu. Přednášející se podělili o své úspěchy i nezdary a zodpověděli i množství zajímavých dotazů z publika. Úlohu konference Web Top 100 však nevidíme pouze ve vzdělávání, ale i v získávání nových kontaktů a přínosných diskuzích.

bottom of page